PRICE LIST UPDATED

24 December 2013

Satin Skinz Naturally Whiten Skin


Assalamualaikum .. ^_^


HARGA: RM 120 (SEM) RM 130 (SS)
POSTAGE: FREE POSTAGE!!


WANTED HERE!!!!!!! ADAKAH INI ANDA????

► KULIT GELAP, KUSAM DAN BERSISIK?
► PENUH JERAWAT MUKA & BADAN?
► PARUT BERSEPAH-SEPAH?
► CELAHAN YANG GELAP DAN HITAM?
► MUKA BERMINYAK DAN PUCAT?
► JERAGAT YANG SUSAH NAK HILANG?
► MASALAH RAMBUT GUGUR?
► SENGGUGUT?
► BANYAK TOKSIN DALAM BADAN?
► IMUNISASI BADAN YANG TIDAK KUAT?
► GATAL-GATAL KULIT ATAU EXZEMA?
► RESDUNG & HIDUNG BERAIR?


Kenapa perlu memilih SATIN SKINZ?
► Satin Skinz merupakan produk pertama di Malaysia yang mengasingkan bahan-bahan aktif untuk mengekalkan khasiat semulajadi tanpa pertembungan bahan-bahan lain yang mungkin menyebabkan perubahan pada khasiat asal.

► Satin Skinz bukan hanya cantik pada nama, tetapi menjanjikan kesan yang sangat luar biasa. 

Satin bermaksud = kulit yang Putih merah jambu, halus, licin, berseri serta bersinar-sinar sehebat satin !

Skinz bermaksud = Formula whitening yang bertepatan dengan semua jenis kulit dan metabolisma KHAS untuk orang asia yang mudah gelap di celah lipatan, kulit terlalu kering dan berminyak


Kenapa ada DUA botol?
BOTOL PINK = PURE GLUTA.. mampu memutihkan kulit 5x lebih cepat dr biasa

BOTOL BIRU = agent yang support gluta drpada diserap dgn lebih sempurna.. bagus utk yg ada mslh jerawat, parut, kedutan halus dan mslh penyakit kulit...

**KEDUA-DUANYA WAJIB MAKAN SERENTAK UNTUK KESAN LEBIH SUPERRR DUPPPERRRR MELETOOOPPSSSS

Kini anda tidak perlu risau !!! Supplement Pure L-glutathione mampu menjadi penawar !!! 500% BERKESAN SEAWAL 3 HARI
OLEH PENGGUNA SETIA SATIN SKINZ AWESOME!!!
120 BIJI UNTUK TAHAN 2 BULAN!!!

► Satin Skinz memfokuskan kesihatan dan kecantikan kulit dari dalaman. Secara tidak langsung semua masalah berkaitan kulit seperti Kulit Kusam dan gelap, Jerawat, Parut, Eczema, Ruam, Resdung, dapat di atasi dengan mudah. Khasiat tambahan lain seperti collagen ikan kod & stemcell bagus untuk minda, tulang, rambut dan memberikan tenaga yang diperlukan oleh individu normal

► Di formulasikan untuk semua peringkat umur termasuk perempuan dan lelaki dengan dos yang di sarankan

► Mendapat sijil HALAL, KKM, FDA dan HACCP. Gunakan tanpa was-was dan yakini SATIN SKINZ !!!


Bahan-bahan Satin Skinz
► Bahan-Bahan aktif yang terdapat pada botol pink ( 1500mg)
- Grade Reduced Glutathione : Glutamate, Cysteine, & Glycine
- Pure L-Glutathione & Basic Glutathione N-Acetylcysteine (NAC)
- Alpa Lipoic Acid (ALA)

► Bahan-Bahan aktif yang terdapat pada botol biru (1500mg)
- Premium Pure vitamin C dengan EXTRA Rosehip
- Kolagen ikan kod
- Gabungan phyto steamcell (Apple, Tomato, Roselle)
- Astaxanthin
- Super Lemon ( Extra Vitamin C)










Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

1 December 2013

Tips Cepat Hamil Dr Hamid Arshat dengan Set Kesuburan Shaklee

Assalamualaikum .. ^_^


Menurut Dr Hamid Arshat salah satu cara untuk meningkatkan kesuburan adalah dengan mengamalkan pengambilan suplemen,  bagi memenuhi keperluan sel-sel didalam sistem kesuburan lelaki dan wanita. Niena petik kata-kata  beliau dari FB personalnya. Entry ini ialah sambungan daripada Masalah Kesuburan Menyebabkan Wanita Sukar Hamil ..



 

Berikut adalah nasihat-nasihat beliau :-

1. Jangan putus asa terus berdoa kepada Allah dan berusaha dapatkan rawatan
2. Turunkan berat dan kawal disekitar 60 kg.
3. Kurangkan gula dan karbohidrat dalam minuman dan makanan.
4. Minum teh hijau (dari uncang bukan botol dan tin)dan fresh juice .
5. Jauhkan fizzy/soft drink dan juice dalam botol dan kotak. Minum air kelapa atau buat juice buah2
6. Makan lebih sayur2 hijau, ulam2, sup sayur, salad, pecal atau rojak.
7. Makan lebih buah2 . Mulakan setiap sajian makanan dengan buah2, diikuti sayur2
8. Kurangkan nasi , masak lauk2 - daging , ayam dan ikan yg segar.
9. Gunakan lebih kunyit, halia, serai dan bawang dalam masakan. 
10. Jauhkan fast dan junk foods dan makanan2 yang diperoses yang mengandungi pengawet, perisa  dan pewarna tiruan
11. Rehat dan relaks. Ambil cuti bila ketika isteri subur. Boleh kesan kesuburan dengan ujian  ovulation 
12. Lakukan exercise dengan berjalan kaki, jogging, treadmill atau berenang 30 minit setiap hari
13. Supplemen2 - multivtamins, folic acid, vitamin E dan C, logam2 zinc, selenium ,fish oil dan habbatus sauda. 
14. Berbagai2 kaedah rawatan menambah peluang hamil - xray HSG, hydrotubation ,  D&C,Laparoscopy, IUI, IVF ICSI dan lain2.
15. Setiap pasangan kelamin perlu bersungguh2 dan disiplin untuk mematuhi garis panduan.


Namun begitu , terdapat Set Kesuburan Shaklee yang boleh membantu meningkatkan kesuburan wanita. Niena menyediakan SET BAJET dan SET LENGKAP bagi set kesuburan ini


Set Lengkap Kesuburan Shaklee 
♥ GLA Complex
♥ CoQ Health Plus
♥ Zinc Complex
♥ Vitamin E Complex
♥ Vitamin C
♥ Vita-Lea
♥ B Complex


GLA Complex


GLA Complex RM91

GLA atau Gamma Linolenic Acid adalah sejenis asid lemak yang diperoleh dari sumber  tumbuhan dan biasa dijumpai dipasaran  dalam bentuk kapsul Evening Primrose Oil(EPO).  GLA mempunyai pelbagai untuk semua wanita dan  lelaki. Namun fokus entry ini hanya untuk melihat peranan GLA bagi meningkatkan kesuburan wanita.

  Membantu menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid yang teratur
  Membantu menghasilkan mucus serviks yang berkualiti bahkan meningkatkan kuantitinya juga.Tugas mucus serviks ialah membantu pergerakan sperma  berenang keovum dan memanjangkan jangka hayat sperma didalam ovum selama 5 hari maka peluang untuk persenyawaan lebih tinggi
  Membantu mengatasi masalah senggugut
  Menguatkan placenta dan meningkatkan lapisan uterus-memoptimumkan persekitaran rahim bagi meningkatkan peluang persenyawaan berlaku
  GLA boleh ditukarkan kepada prostaglandine yang berperanan untuk mengurangkan keradangan (imflammation) yang mungkin menghalang persenyawaan berlaku


2          CoQHealth Plus
CoQ Health Plus RM124

Koenzim Q1O atau CoQ10 adalah sejenis nutrien larut lemak dan  memainkan peranan yang sangat penting dalam proses pembebasan tenaga didalam sel. CoQ10 terkenal sebagai suplemen untuk kesihatan jantung, kerana jantung adalah organ badan yang kuat bekerja mengepam darah tanpa henti maka CoQ10 perlu berada ditahap yang tinggi dijantung kita. Peranan yang dimainkan oleh CoQ10 pada system kesuburan  wanita

  Membekalkan tenaga ditahap optima bagi menghasilkan telur yang sihat, matang dan berkualiti.
  Berlawanan dengan masa jumlah CoQ10 akan berkurang dengan peningkatan usia, maka pengambilan CoQ10 sangat penting bagi wanita yang berusia untuk menghasilkan telur.


3. Zinc Complex
Zinc Complex RM34

Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawanbakteria dalam vagina.BBZink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawanbakteria dalam vagina.Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawanbakteria dalam vagina.


4. Vitamin E Complex
Vitamin E Complex RM149

5. Vitamin C
Vitamin C RM93

  Meningkatkan system imun badan
  Meningkatkan paras hormone progesterone-menyediakan badan untuk kehamilan
  Anti-oksida semulajadi
   . 

6. Vita-Lea, merupakan multi-vitamin yang lengkap dengan 19 vitamin utama dan mineral tambahan

Vita-Lea RM89


  Memastikan sel hidup
  Penting untuk pertumbuhan sel baru
  Membantu proses pembesaran
  Menyokong sistem pembiakan lelaki dan wanita

7. B-Complex
B Complex RM54

  Membantu proses sisntesis bahan-bahan genetik sel-sel badan 
  Meningkatkan fungsi otak
  Mengurangkan risiko keguguran
  Mengurangkan risiko kecacatan semasa kelahiran pada otak dan tulang belakang
  Membantu melawan tekanan harian terutama bagi merekayang bekerja lelaki atau wanita

Untuk wanita yang mempunyai masalah berat badan berlebihan disarankan menurunkan berat dahulu, Set Kurus Shaklee, insyaAllah boleh membantu anda.


Dapatkan HARGA ISTIMEWA dengan salah satu daripada 3 cara dibawah


1. Mendaftar sebagai ahli. Anda akan mendapat DISKAUN bagi setiap produk. Boleh dijadikan duit tepi atau pendapatan sampingan. Untuk maklumat lanjut tentang keahlian, hubungi Niena.
2. PM Niena sekarang, insyaallah kita boleh bincang. Tak perlu jadi ahli pun.
3. Pergi ke cawangan Shaklee dan gunakan ID Niena. Nama penuh, Nur Farhanah binti Mohd Noor. Shaklee ID 1081091


UNTUK MENDAPATKAN PRODUK NI, SILA HUBUNGI NIENA 


FREE CONSULTATION
sms/whatsapp: 019-7610076
Shaklee ID: 1081091
Email: niena_sofea93@yahoo.com.my
FB Page: Niena Beauty Shop
Instagram: nienabeautyshop

PERINGATAN:
Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja. Taraf kesihatan anda suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa! TIADA JAMINAN anda akan terus mengandung selepas mengamalkan vitamin semulajadi ini.

Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

Masalah Kesuburan Menyebabkan Wanita Sukar Hamil


Assalamualaikum .. ^_^


Setiap pasangan suami isteri pasti mahukan cahaya mata sebaik mendirikan rumahtangga .. Ada yang bernasib baik, mudah hamil .. Tetapi bagi mereka yang tidak hamil dalam tempoh masa yang lama selepas berkahwin, pasti tetanya-tanya apakah masalah mereka sehingga sukar untuk hamil .. Pastinya pasangan ini mudah stress atau tertekan apabila melihat sanak saudara serta rakan-rakan sudah memiliki zuriat sedangkan anda sudah berkahwin lama tetapi masih belum dikurniakan anak ..

Pasangan yang mengalami masalah kesuburan ialah pasangan yang telah berkahwin lebih 2 tahun tetapi masih belum mendapat zuriat sedangkan mereka tidak menggunakan sebarang alat pencegah hamil. Di dalam blog Dr Zubaidi, beliau menyatakan  wanita yang mempunyai masalah kesuburan terbahagi kepada dua :-

  berumur dibawah 35 tahun tidak hamil setelah 12 bulan berkahwin tanpa menggunakan alat pencegah kehamilan ketika bersama
  berumur diatas 35 tahun tidak hamil setelah 6 bulan berkahwin tanpa menggunakan alat pencegah kehamilan ketika bersama

Sekiranya hal ini terjadi pasangan tersebut wajib segera merujuk kepada doktor untuk mengetahui perihal sebenar dan rawatan susulan.Gangguan pada sistem reproduktif wanita dan penurunan kualiti dan kuantiti sperma dikatakan menjadi punca masalah kesuburan.

Berikut merupakan contoh masalah kesuburan wanita

1. Fibroid


Untuk cegah.

1. Cepat kahwin
2. Hamil dan lahirkan anak sebanyak yg mampu.
3. Makan seimbang. Berzat dan berkhasiat.
4. Lebihkan sayur2 buah2 ulam dan salad.
5. Kurangkan stress. Exercise. Solat zikir dan baca quran
6. Makan supplement multi vitamins vitE vitC kalsium fish oil
7. Cukup rehat dan tidor.
8. Jauhkan kegunaan hormon estrogen - pil make up dll


2. Cyst

3. Tiup Fallopian Tersumbat


4. Endemetriosis


5. PCOS (Polycystic Ovary Syndrome)


6. Adenomyosis 


7. Kanser Ovari


8. Telur tidak matang
9. Period tidak teratur
10. Obesiti
11. Lanjut usia

Foto dan informasi diatas di ambil daripada Facebook Personal Dr. Hamid Arshat. Niena yang tengok pun sangat ngeri. Minta dijauhkan daripada masalah ini. Nauzubillah min zalik (Kami berlindung dengan Allah daripada perkara tersebut)

Bagi wanita, sila peka dengan kitaran haid anda .. Ini sangat penting .. Jika ada masalah, rujuk segera kepada doktor pakar .. Kita boleh rawat daripada awal. Penjagaan rahim sangat penting .. Rahim merupakan aset wanita, tiada galang gantinya .. Sayangi diri kita ..

Untuk meningkatkan tahap kesuburan, sila rujuk entry dibawah untuk menangani masalah kesuburan yang dinasihatkan oleh Dr Hamid Arshad.

FREE CONSULTATION
sms/whatsapp: 019-7610076
Shaklee ID: 1081091
Email: niena_sofea93@yahoo.com.my
FB Page: Niena Beauty Shop
Instagram: nienabeautyshop

Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

30 November 2013

Tips dan Cara Cepat Hamil dengan Set Kesuburan Shaklee


Assalamualaikum .. ^_^



Niena belum berkahwin tapi niena nak share kebaikan Shaklee ni pada semua kakak-kakak yang dah berkahwin tapi masih sukar mendapatkan zuriat .. Biasalah usia macam Niena pun, sudah ada keinginan untuk berumahtangga dan mempunyai cahaya mata yang ramai .. Yes, Niena nak bina team bola .. Hehe .. 12 orang, agak2 cukup x ? :p

Set kesuburan ni terbahagi kepada dua .. Satu untuk isteri dan satu untuk suami .. Untuk lebih kepastian, pasangan boleh buat check up dahulu dan mengetahui masalah masing-masing ..


Set Kesuburan Shaklee Untuk Isteri (GLA Complex & Vita-Lea)


                                      GLA Complex RM91                  Vita-Lea RM89

Jumlah harga bagi Set Isteri (Termasuk kos pos RM10) = RM190

GLA 
Gamma Linolenic Acid (GLA) adalah sejenis asid lemak Omega 6. Fungsi GLA untuk wanita adalah menstabilkan hormon dan memastikan kitaran haid teratur.. Seperti yg kita sedia maklum, kitaran haid yg stabil memudahkan wanita mengenal pasti waktu subur di mana peratusan persenyawaan dapat ditingkatkan. GLA berperanan memastikan cecair mukus di dalam serviks mencukupi dimana ia memudahkan pergerakan sperma ke uterus seterusnya ke tiub fallopian di mana ovum menanti untuk disenyawakan. Cecair mukus yg subur ini juga membantu sperma untuk hidup di dalam tiub fallopian sehingga 5 hari, seterusnya meningkatkan kadar persenyawaan ketika ovulasi berlaku walaupun suami dan isteri tidak bersama dlm jangkawaktu tersebut. Membantu meningkatkan kesuburan dan melegakan PMS (sindrom pra-haid).

Vita-Lea
Mengandungi 28 vitamin dan mineral yg diperlukan oleh tubuh badan seorg dewasa. Pengambilan Vita-lea sebiji sehari boleh membantu meningkatkan taraf kesihatan secara menyeluruh. Isteri perlu melengkapkan kesihatan diri dengan mengambil multivitamin ini.


Set Kesuburan Shaklee Untuk Suami (Zinc Complex & Vitamin E)
             
                                     Zinc Complex RM34           Vitamin E Complex RM149


Jumlah harga bagi Set Suami (Termasuk pos RM10) = RM193


Zinc complex
Zink merupakan zat yang sangat penting bagi meningkatkan kesihatan lelaki melalui proses pembentukan hormon testosteron, membantu mengekalkan jumlah air mani, membantu mengekalkan paras testosteron yang bersesuaian, serta membekalkan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.

Zink amat berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose Nucleid Acid) dan membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. Kekurangan zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma abnormal dan penyakit prostat.


Vitamin E
Popular sebagai “vitamin cinta” yang membantu untuk membangkitkan perasaan cinta dan keinginan untuk bercinta bagi isteri mahupun suami. Ia amat terkenal sebagai vitamin yang mempunyai khasiat bagi meningkatkan kelelakian dan menyuburkan organ reproduksi lelaki dan juga wanita.

10mg selenium semulajadi yang terkandung didalamnya membantu dalam penyerapan vitamin E. Diketahui bahawa sebanyak 50% selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel dan duktus seminal. Lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani maka kandungan selenium yang cukup dapat membantu hubungan seksual bagi pasangan.

Ia turut membantu menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran darah, mencegah pembentukan darah beku dan membentuk sel-sel baru (termasuk RNA & DNA).



Cara Makan Set Kesuburan Shaklee, Isteri : GLA Complex



Fasa Pertama: Baru pertama kali makan GLA Complex. Nak stabilkan hormon badan semula.
1. GLA Complex mempunyai khasiat untuk menstabilkan hormon. Sesuai bagi isteri yang period tidak teratur.
2. Bagi tujuan kesuburan, GLA Complex mestilah dimakan SETIAP HARI. Bagi bulan pertama, mulakan makan dengan hari pertama period. Makan 2 kali sehari. Selepas sarapan 1 biji  dan selepas makan malam 1 biji.
3. Bulan pertama, catat tarikh period anda. Jika bulan lepas 28 hari, bulan ini juga lebih kurang 28 hari.
4. Jika dalam masa 30 hari tak period, buat UPT (urine test).
5. Kalau positif, stop makan GLA Complex.
6. Kalau tak hamil dan period datang seperti biasa, sila lihat Fasa Dua.

Fasa Ke 2: Lepas hormon badan dah stabil
1. Masuk bulan kedua, anda perlu fikir baik baik kitaran haid anda. Berapa hari? For example, 26 hari.
2. Then, bahagi dua. Contoh 26/2 = 13 hari.
3. Andaian kita sekarang ialah masa subur jatuh pada hari ke 13 daripada hari pertama haid.
4. Makan GLA Complex dari hari pertama haid sehingga sehari sebelum waktu subur, iaitu hari ke 12. Hari ke 13 (waktu subur anda jika kitaran haid anda ialah 26 hari) berhenti makan GLA Complex. Supplement lain seperti Vita-Lea boleh makan macam biasa.
5. Sekiranya aid anda tidak datang pada bulan tu, kemungkinan besar anda hamil. Buat UPT dan lihat hasilnya. Jika positif, tahniah!
6. Jika haid datang macam biasa, ulang Fasa 2 ni sehingga hamil insyaallah.
7. Kenapa kena berhenti makan GLA Complex bila dah hamil? Sebabnya ialah GLA Complex berfungsi untuk menstabilkan hormon.
8. Jika kita makan GLA Complex pada awal kehamilan, badan akan salah anggap janin itu tidak diperlukan, jadi kemungkinan berlakunya KEGUGURAN tinggi.


Cara Makan Set Kesuburan Shaklee, Suami 
1. Makan 2 biji Zinc Complex SEBELUM sarapan
2. Makan 2 biji Vitamin E selepas lunch.

Sumber

Dapatkan HARGA ISTIMEWA dengan salah satu daripada 3 cara dibawah



1. Mendaftar sebagai ahli. Anda akan mendapat DISKAUN bagi setiap produk. Boleh dijadikan duit tepi atau pendapatan sampingan. Untuk maklumat lanjut tentang keahlian, hubungi Niena.
2. PM Niena sekarang, insyaallah kita boleh bincang. Tak perlu jadi ahli pun.
3. Pergi ke cawangan Shaklee dan gunakan ID Niena. Nama penuh, Nur Farhanah binti Mohd Noor. Shaklee ID 1081091


UNTUK MENDAPATKAN PRODUK NI, SILA HUBUNGI NIENA 



FREE CONSULTATION
sms/whatsapp: 019-7610076
Shaklee ID: 1081091
Email: niena_sofea93@yahoo.com.my
FB Page: Niena Beauty Shop
Instagram: nienabeautyshop

PERINGATAN:
Vitamin Shaklee ini hanyalah sebahagian daripada usaha sahaja. Taraf kesihatan anda suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan, dan pastinya rezeki ini datang dari Allah Yang Maha Esa! TIADA JAMINAN anda akan terus mengandung selepas mengamalkan vitamin semulajadi ini.

Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

29 November 2013

Atasi Sembelit Dengan Pengambilan Herb-Lax


Assalamualaikum .. ^_^


Sembelit berlaku apabila anda susah membuang air besar, kerana sebab-sebab tertentu seperti najis terlalu keras dan anda jarang membuang air besar. Sembelit bukanlah satu penyakit, tetapi ianya ialah satu tanda penyakit (simptom). Orang yang sembelit jugak selalunya berasa sakit perut dan mengalami angin (sendawa dan kentut). Perempuan, budak kecil dan orang tua (melebihi 65 tahun) lebih kerap mengalami sembelit.

Punca sembelit
* Kurang serat tetapi lebih makanan berlemak dan gula.
* Kurang minum air.
* Selalu menahan diri daripada membuang air besar.
* Kurang bersenam atau pergerakan (contohnya selepas kemalangan)
* Kesan ubat seperti ubat gastrik, ubat batuk dan ubat penenang.
* Berkaitan dengan hormon seperti mengandung dan datang haid. Bagi yang mengandung-hormon progesterone yang tinggi meregangkan otot-otot usus menyebabkan sembelit. Disamping itu, janin yang menekan bahagian usus juga menyebabkan sembelit.

Cara Mengatasi
1. Banyakkan minum air kosong (digalkkan 3 liter sehari)
2. Banyakkan makanan berserat seperti buah, sayur, oat, bijirin
3. Bersenam. Apabila metabolisme meningkat, proses peristalsis juga meningkat dan senang untuk membuang
4. jangan tahan apabila rasa nak membuang. 


Kenali Herb-Lax


Harga Jualan RM52.20
(Sila hubungi saya untuk DISKAUN HEBAT)



Herb-Lax terdiri daripada 9 herba semulajadi: alfalfa leaves, senna leaves, anise seeds, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver’s root. Jom kita tengok apa fungsi-fungsi herba semulajadi yang terdapat dalam formulasi herb lax ni ye?

Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pd usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.
Buckhorn bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.
Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.
Fennel seeds – Mengeluarkan toksin yangterkumpul akibat lebihan makanan danpengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalahsembelit dan kembung perut atau usus.
Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membanti proses pencernaan.
Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakansebagai antibiotic.
Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.
Alfalfa leaves – Membersihkan usus, darah dan hati.


Kebaikan Herb Lax
  • pembersihan najis yang tersekat
  • meransang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita
  • membantu masalah sembelit
  • tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi
  • mengempiskan perut
  • ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut. sesuai di ambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas, sebaai minuman teh herba.


Siapakah yang perlu amalkan Herb Lax ? 
  • pengamal tegar ubat tahan sakit.
  • mereka yang ada masalah pembuangan, perkumuhan kurang lancar dan sembelit
  • mereka yang banyak jerawat
  • pesakit gout
  • mereka yang ingin membersihkan usus terutama sekali mereka yang baru berjinak2 dengan suplemen

Cara Pengambilan:
Diambil selepas makan & sebelum tidur: 2 kali seminggu, 3 biji sekali makan.




PERHATIAN!
  1. Mereka yg mempunyai system penghadaman yg lemah akan mengalami cirit-birit pada peringkat awal pengambilan. Manakala di bawah kondisi normal, Herb-Lax menampakkan kesan dalam tempoh 8-12 jam selepas pengambilan.
  2. Mereka yg mengalami masalah sembelit yg serius boleh meningkatkan dos pengambilan kepada 4-5 biji & boleh kembali kepada dos biasa setelah proses penghadaman / pembuangan kembali normal.

Jika anda ada sebarang soalan tentang produk Shaklee, boleh hubungi Niena
sms/whatsapp: 019-7610076
Shaklee ID: 1081091
Email: niena_sofea93@yahoo.com.my
FB Page: Niena Beauty Shop
Instagram: nienabeautyshop

Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

Hilangkan Senggugut Dengan GLA Complex


Assalamualaikum .. ^_^

Alhamdulillah, Niena menulis lagi pada hari ini .. Dah lama menyepi daripada update perihal diri dekat blog .. Niena lebih aktif di Facebook & Instagram .. Setahun lepas Niena masih belum ada bisnes.. Tapi Alhamdulillah, Allah berikan jalan untuk Niena mencari pendapatan sendiri .. 

Entry kali ni Niena nak kongsi pengalaman Niena ambil GLA Complex daripada Shaklee .. Actually Niena tahu tentang produk Shaklee tapi tak berminat .. Ya lah, sebab tak ambik tahu kan ..Rupanya banyak produk dia .. 

Alkisah senggugut ni, Niena memang ada senggugut yang teruk .. Setiap bulan tu, hari pertama period memang menerang .. Badan mengigil-gigil, kaki sejuk .. Memang akan berselubung & pakai stokin .. Sakit perut & pinggang jangan cakap lah .. Maha dasat sakitnya .. Nak buang air besar pun tak boleh tau .. 

Korang mesti selalu makan Panadol Menstrual, yang warna pink tu .. Tak pernah makan? Tapi member-member ada suggest, kan kan kan? Ni ha rupa panadol menstrual tu ..



Ha, kenalkan ? Kenalkan? Baq hang .. Niena telan 6 biji dulu kot .. 6 uolls .. Bukan 2 biji .. Memang tak tahan .. After telan 6 biji tu bukan tang tu juga reda .. Ambik masa dekat setengah jam uii .. Ya Allah. setengah jam tu rasa macam 30 jam (amboi , hyperbola sangat) .. 

Serious, dulu tak teruk macam ni ..Tapi makin lama makin sakit .. Masa raya Aidilfitri, kami geng2 gosip dok cerita2 .. Tetiba kuar topik Panadol Menstrual ni .. Ada member cakap boleh menyebabkan MANDUL kalau ambik dalam jangka masa yang lama ..

Engko sanggup? Tak kan? Niena muda belia remaja, sweet 20 gitttew .. Tak sanggup ok nak jadi mandul ni .. Minta dijauhkan Ya Allah .. Bermulalah pencarian ubat yang berasaskan organik dan tidak membahayakan kesihatan wanita .. Tengok member ambil Blackmores, Evening Primrose Oil tu .. Mula la jeles tengok dia ambil supplement lain .. Sebab dia dulu sama je dengan Niena ambil Panadol pink tu ha .. 

Nak dipendekkan 1 hari tu, adik Niena bagitahu suruh cuba GLA Complex keluaran Shaklee .. Dia sedia maklum tentang senggugut terlampau Niena ni .. Niena pun cam malas nak Goole, Niena beli je terus daripada rakan bisnes .. Bila tengok harga, macam mahal gak .. Tapi layankan aje la .. Nak sihat kan .. Mesti la kene keluar duit sikit ..

Niena makan tak da guide pun .. Main telan aje .. Tak Google langsung .. Tah hantu apa duk dalam badan jadi pemalas tahap cipan .. Sebab tahu supplement tu bagus kot? Hehehe .. Opps! Sebelum tu GLA Complex ni supplement a.k.a makanan tambahan dan BUKAN UBAT .. Niena tak ingat start consume berpaa hari bulan .. Yang penting, Niena dah makan 25 biji pada hari Niena period 15 November 2013 ..

Senggugut ni dia pandai buat lawak dengan kita .. Masa mula2 period tu tak rasa sakit .. Sekali bila p toilet nak check samaada period or x, dapat tahu period time tu .. Terus rasa sakit cam apa pun tak leh cakap dah .. Kena pada 15 November tu , Niena tak rasa sakit memulas-mulas macam biasa ..

Masa tu Ya Allah, syukur Alhamdulillah tak sakit sangat .. Tak guling2 .. Tak payah berselubung dah .. Masuk hari kedua pun macam tu, sakit sikit aje .. Masih boleh tahan lagi tau ..Niena bersyukur sangat .. Allah beri Niena jalan untuk rawat senggugut .. 

Selain daripada merawat senggugut, GLA Complex ni jugak dah berjaya hilangkan segala jerawat kat muka Niena .. Hehe .. Happy gila .. Muka pun glowing aje .. Mula-mula tak perasan , bila telek2 muka kat cermin .. Eh, dah tak da jerawat lah! Kalau tidak, naik jugak la sikit2 .. 


Harga Pasaran RM91.25
(hubungi Niena untuk dapatkan DISKAUN HEBAT)

Jom kenali lebih dekat GLA Complex ni .. :)

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Info lanjut mengenai GLA boleh baca di sini.  Kebiasaannya digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan buat skin glowing.

Kebaikan GLA Complex
· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.

· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkn “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol
· Bagus untuk saraf


GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanitaIa sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis.Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli. GLA juga mampu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik.




Jika anda ada sebarang soalan tentang produk Shaklee, boleh hubungi Niena
sms/whatsapp: 019-7610076
Shaklee ID: 1081091
Email: niena_sofea93@yahoo.com.my
Instagram: nienabeautyshop

Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

28 November 2013

Miracle Slimming Coffee


Assalamualaikum .. ^_^


HARGA: RM 70 (SEM) RM 80 (SS)
POSTAGE: FREE!!

Satu lagi produk keluaran IRICH RESOURCES yang baru dilancarkan disamping produk meletop mereka PERLA COFFEE.

Miracle Slimming Coffee satu-satunya minuman pelangsingan berperisa kopi yang sedap dan dijamin berkesan dalam masa 7 hari tanpa perlu berdiet sakan

Bahan-bahan : 
☀ Garcinia Cambogia
Supplemen dari jenis herba yang dipasarkan sebagai agen penurunan berat badan kerana ia mengandungi kompaun bernama Hydroxycitric Acid (HA) yang membantu merawat obesiti.

Herba ini mampu : 
  • Mengawal selera makan selama beberapa jam lamanya
  • Mendapat lebih tenaga untuk aktiviti fizikal
  • Mengurangkan nafsu untuk makan
  • Menaikkan kadar metabolisme dan pembakaran kalori
  • Menurunkan berat badan dengan berkesan dan terkawal
  • Membakar lemak badan dengan pantas
  • Mengawal berat badan dengan mudah

Kebaikan Garcinia Cambogia : 
  • Berkesan mengurangkan berat badan
  • Menghalang pembentukan lemak
  • Mengurangkan kolestrol
  • Menambahkan tenaga
  • Merawat masalah kemurungan, susah tidur
☀ L-Carnitine
  • Mengatur oksidasi lemak (membakar lemak)
  • Mengangkut lemak ke tungku pembakaran lemak dlam sel tubuh, yang disebut dengan mitokondria.
  • Lemak tidak akan bisa dioksidasi jika lemak tidak dapat mencapai mitokondria, sekeras apapun anda melakukan senaman atau melakukan diet tegar.
☀ Slim Herbs
  • Diformulasikan daripada beberapa herba terpilih yang dipercayai keberkesanannya

Cara Pengambilan
  • Ambil  2scoop sehari 30minit sebelum sarapan pagi
  • Campurkan dengan 150 ml air suam/ air panas 
  • Banyakkan minum air putih utk proses detokfikasi yang cepat (sekurang-kurangnya 3 liter)


Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

Copyright © . All Right Reserved by Niena Sofea