PRICE LIST UPDATED

11 March 2013

MAIXARA C-SENTIAL MURAHAssalamualaikum .. ^___^


HARGA : RM 80 (SEM) RM 85 (SS)
* FREE POSTAGE KE SEMUA NEGERI 
TERMASUK SABAH/SARAWAK!FAKTA KHASIAT PEMAKANAN.. MAIXARA C-SENTIAL


MAIXARA C-SENTIAL adalah produk pemakanan tambahan berfungsi untuk meningkatkan kecantikan unggul dan mencapai tahap kesihatan optima. Rumusan utama MAIXARA C-SENTIAL ialah mengandungi Komponen Total Formulasi Inovatif (KTFI) yang dipatenkan bagi menjamin kualiti produk yang dihasilkan. KTFI mengandungi tiga komponen utama iaitu kolagen terhidrolisis dari ikan air tawar, . Ia juga diperkaya dengan Vitamin C. Di samping beberapa khasiat tambahan yang diperolehi dari ekstrak buah-buahan di kenali sebagai Glutathione.


Pengambilan tablet MAIXARA C-SENTIAL secara konsisten dapat membantu tingkatkan kecantikan unggul dan tahap kesihatan optima. Secara umumnya,MAIXARA C-SENTIAL dapat membantu merangsangkan pembentukan kolagen dan metabolism., membantu menggalakkan pembaharuan kulit dan mengurangkan pengecutan otot., membantu menyelenggarakan kesihatan kulit dan mukus membran., membantu memperbaiki keserian dan lembapan kulit., membantu mengurangkan penampilan kedutan dan lingkaran hitam di sekeliling mata., membantu mengurangkan hiperpigmentasi kulit dan memulihkan akne., membantu meneutralkan radikal bebas., membantu menyahtoksik kulit., membantu melindungi kulit daripada radiasi ultraungu., membantu mencegah penyakit dan jangkitan kulit., membantu menyumbang kepada kesihatan menyeluruh pada tulang, gusi, rambut dan kuku serta membantu meningkatkan sistem imun tubuh.


Fakta Tentang Kandungan MAIXARA C-SENTIAL

Kolagen adalah protein utama bagi tisu sokongan dalam badan manusia. Kewujudannya merangkumi 30% daripada keseluruhan protin di dalam badan.. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan.. Kolagen disusun tiga rantai polipetida (monomer protein) yang terpilih membentuk rangkaian triple helix (pilihan ganda tiga). Segmen kecil dari tiap rantai mempunyai panjang asid amino sebanyak 1.000-an dan ini merupakan penemuan terpenting abad ini.

Kolagen terdapat pada kornea, kanta mata. kulit, salur darah, keratin (rambut, kuku), tulang, tendon, rawan sendi, dan gigi, hati, tulang sum-sum dan tisu dan organ seperti buah pinggang, jantung serta sistem limfatik.

Glutathione boleh dianggap sebagai Raja antioksidan atau Antioksidan super kerana banyak kelebihan dan manfaatnya dari segi kesihatan. Ia merupakan satu-satunya antioksidan yang terdapat dan dihasilkan oleh sel badan bagi melindungi kesihatan secara semulajadi.
Di antara kelebihan glutathione yang ketara ialah melawan kesan buruk hormon tekanan, mengoksidakan sel dengan secukupnya dengan menghalang radikal bebas dalam sel yang boleh memberi kesan yang buruk, menghapuskan mutagen sel yang juga memberi kesan buruk kepada sel, menjalankan proses detoksifikasi, di samping memperlahankan proses penuaan.
Vitamin C atau asid askorbik (asid L-askorbik atau L-askorbat) merupakan sejenis zat nutrien terpenting yang diperlukan oleh manusia dan juga merupakan salah satu dari jenis-jenis vitamin utama. Dalam keperluan organisme hidup, askorbat adalah sejenis bahan bersifat anti-pengoksidaan, kerana dilihat mampu menjaga badan manusia melawan tekanan oksidatif. Ia juga merupakan kofaktor dalam sekurang-kurangnya lapan tindak balas enzim, tindak balas ini adalah penting untuk menyembuhkan luka serta mengelakkan berlaku pendarahan pada kapilari dan pembuluh darah.

Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

No comments:

Copyright © . All Right Reserved by Niena Sofea