PRICE LIST UPDATED

19 April 2014

Personal: Emotional Day


Assalamualaikum .. ^_^


Malas nak tulis dalam BI .. Jadi, kita guna bahasa ibunda saje ye .. Niena tak tahu lah kenapa dari semalam ada je yang cari pasal .. 10 April ari tu AEON Tebrau City buat Member Day .. Memandangkan Niena pun belum beri hadiah birthday pada parents, Niena p la sopping kat situ .. Berkenan dengan purse Sembonia,terus rembat nak bagi kat ibu .. Heeee .. Untuk ayah pulak Niena bagi jam Crocodile ..


Ok dengan hati yang riang dan girang teruslah pulang ke rumah (tak sangat , sempat p sopping menda lain gak) .. Balik rumah memang tak sempat nak kira expense untuk hari tu .. Pasalnya busy beno .. Blog ni pun bersawang aje .. Yang hit pun supplement .. Sapa nak beli supplement sila contact Niena k .. Kat instagram, nienabeautyshop .. Ha, terpromote pulak .. Dipendekkan cerita, hari Selasa baru kira balik resit .. Homakkau, ada yang silap!

*Korang nampak tak? Real price RM289.00 tapi cashier letak RM329.00 .. After discount sepatutnya RM202.30 tapi jadi RM230.30 .. Beza RM28 kot!!


Pengalaman ke Customer Service (17 April 2014)
Niena pergi ke AEON lepas kelas .. Sampai sana dalam pukul 12.30 tengahari jugak la .. Sorang2 pulak tu, naik bas lagi .. Apakan daya, tak mampu lagi nak berkereta .. Niena ada membe yang keje kat customer service tu .. Tapi hari tu dia cuti pulak .. Dia cakap ni kena p customer service, toksah p tanya SA ataupun cashier .. Ok fine, daku menurut perintah .. 

Tiba kat customer service ambil no.giliran & terus terangkan pada salah sorang pekerja kat situ .. Then dia tanya akak yang senior & terpaksa lah terangkan balik .. Niena bagitahu lah resit & harga barang beza .. Dia duk p ambik kalkulator kira harga dekat resit after discount 30%, dia kata betul tak salah apa .. Niena rase nak tepuk dahi je masa tu .. Muka dia bengis jangan cakap lah .. Last2 dia boleh cakap apa tau, "Awak pegi tanya kat tempat awak beli barang ni .. Saya tak tahu .. Ni barang dia, dia yang jual .. " 

Peh!! Pedas, merah muka aku tahan marah .. Dia ingat Niena ni bodoh ke ape .. SA tu nak buat ape, harga dia tulis betul .. Cuma salah cashier .. Senang cita, Niena datang nak claim yang RM28 tu .. Orang lain mungkin boleh cakap RM28 tu tak da apa pun .. Sikit je .. Tapi ni hak Niena sebagai pengguna, memanglah WAJIB kena tuntut .. 

Niena text member Niena tu, dia kata akak tu memang macam tu .. Sepatutnya boleh settle kat situ je .. Dia tinggal refund dengan baucar ja .. Tak perlu libatkan SA sebab kat resit dah jelas .. Tak faham la dia yang buta ke apa kan (ini marah).. Sudahlah lokasi customer service tu kat 2nd floor, Sembonia kat 1st floor .. AEON Tebrau City tu besar dek non .. Tak pasal2 la kena menapak turun naik eskulator .. Jumpa lah SA kat situ .. A Chinese boy (cute hokeyh!) yang entertain Niena .. Dia macam tak pasti, dia tanya SA senior dia .. Aku cam bengkek gak lah sebab dia duk discuss dalam bahasa dia .. Sabarkan hati aje la .. Sebutir pun aku tak paham!

Bincang punya bincang .. Dia suh Niena ikut dia .. Niena pun ikut aje la macam anak itik ikut bapak mak bapak itik .. Nasib lah cute, sejuk sikit hati .. Dari jejak langkah, memang tahu dah kena naik customer service semula .. Dalam hati cakap "Apesal kena jumpa akak ni lagi .. Aduh!" .. Akak tu p tanya balik soklan sama kat SA .. Peh! Panas hati .. Satu soklan paling best beserta nada marah customer, "Apsal u tak cakap masa hari kejadian?!" Dia tak pandang pun muka Niena or SA tu .. Tapi Niena tahu soklan tu untuk Niena .. SA tu senyum and angkat bahu tanda tak tahu .. 

Macam nak menitis air mata .. Niena memang kalau dah tak tahan marah, memang nangis .. Tapi kawal je .. Tak nak lah sembur akak tu, macam tak beradap pulak .. Bia orang kurang ajar dengan kita, tapi kita jangan balas balik ..Kalau kita balas, kita dengan dia pun tak da beza .. Then, dia kata "Awak ada RM2? Sebab kitab agi baucar RM30 kat awak .." Erm, betul cakap member Niena tu .. Tinggal claim baucar aje pun nak kecoh .. Lepas dia tanya soklan pedas tu, dia tahu je silap kat mana tapi malas nak layan .. Ya Allah, sakit ja hati ..

Lepas bagi baucar tu Niena terus blah la .. P isi perut yang lapar & jalan2 kejap .. Ni la pengalaman pertama kat situ .. Member Niena suh bagi feedback je ..Tapi Niena malas nak panjang2 cerita .. Masa tu dah penat .. Lain kali kot .. Sampai sekarang Niena ingat nama dia .. Balik rumah terus happy pasal jumpa family kan ..


Kena Denda Dengan Bank Islam Pasal Tak Tuntut Buku Cek (18 April 2014)
Ok , pengalaman semalam memang tak kisah lagi dah ..P lantak lah dengan akak tu .. Dia buat orang macam tu, nanti orang buat dia balik .. Tak de hal .. Allah itu Maha Adil .. Pepagi Jumaat ni ingat tak da masalah lah .. Hati sangatlah tenteram dan tenang .. Tiba2 dikejutkan dengan surat dari Bank Islam .. Ingatkannak bagitahu statement bulanan .. Bila bukak sampul, dapat macam ni ..

*Dia tolak RM20 kat akaun Niena pasal tak collect buku cek selama 30 hari .. 

Ok ini yang buat Niena terkejut beruk .. Niena memang ada akaun semasa Bank Islam untuk Niena Beauty Shop .. Hari tu ada call suruh ambik buku cek .. Niena tak ambik pasal malas nak p bank .. Masa nak buat akaun ni, punya lah lama ..Dekat 3 minggu jugak tau baru dia proceed bukak akaun .. Cek nama pun lama ke? Dia cek nama ni nak tengok samaada kita ni pernah blacklisted or buat hal dengan bank lah kan .. Of course la tak pernah pasal kecik lagi kan .. Ahakss! Kecik lah sangat .. 

Niena memang tak tahu pun cek ni kalau tak ambik kena denda .. Akaun ni akaun semasa, memang tak da internet banking .. Teruk kan? Yang ada cuma mobile banking .. Serious teruk beno .. Niena susah pakai mobile banking ni .. Dia ada tampal cip kat SIMCARD tapi selalu tak lekat .. Kadang nak cek baki pun tak boleh pasal icon tu tak muncul kat menu (masa ni memang banyak buat dosa pasal menyumpah) .. So, memang tak tahu pun Bank Islam tolak RM20 .. 

Dengan hati membara Niena p Bank Islam petang tadi jugak .. Tujuan nak cari gaduh nak p ambik buku cek yang didenda tu .. Nasib tak ramai orang, ambik no.je terus dia panggil .. Niena bagitahu nak ambik buku cek .. Dia kata buku tu dah DISPOSED sebab dah lama tak ambik .. Actually Niena tak pandai sangat lah pasal bank2 ni .. Yang mengejutkan dia kata dia ada call banyak kali & dia kata kalau lebih 60 hari memang buku cek tu di disposed dan dikenakan denda.. I was like "????????"

Serious Niena tak hingat bila dia cakap kalau tak ambik dalam tempoh tertentu akan kena denda .. Adakah aku pekak masa dia bagitahu dulu? Pasal ibu Niena kate dia ada cakap ..Tapi kalau dia ada cakap, tak kan Niena tak ingat siap sampai kena denda .. Aah, memang tak banyak RM20 je .. Tapi bila kena cas dengan benda yang nonsense ni, mau mengamuk ..Paling best dia kata ada call bayak kali .. Gila! Bila masa dia call banyak kali ..Dia cuma call masa buku cek dah siap aje .. Kat notis debit dia hantar tu kata UNCOLLECTED  CHEQUE BOOK MORE 30 DAYS .. Kat mana 60 hari nya macam dia cakap tu ? Surat ni bertarikh 2 April 2014, Niena dapat 18 April 2014 .. Memang pantas betul servis dia nih .. 

Masa akak tu cakap, memang rasa nak telan orang dah time tu .. Tapi masih sabar lah kan .. Dia suruh buat buku cek baru .. Niena memang tak pakai pun buku cek tu .. Pasal tu lah tak p ambik .. Ingatkan tak da apa2 .. Tak pasal buat baru  & kena p bank lagi bila dah siap .. Masa tu nak settle ni pun lama .. Ni kan nak p bank lagi .. Muntah warna warni wei!

Keismpulan
Da macam esei panjangnya entry kali ni .. Ni memang betul2 luah perasaan ni .. Hahahaha .. Boleh buat bekalan entry seminggu update .. Sekarang ni emosi stabil sikit lah .. Cuma tak suka benda2 remeh macam ni .. Pulak tu berurusan dengan orang yang annoying .. Memang rasa nak baham aje akak2 tu .. Tapi nak buat ape kan, takde pekdah nye nak layan orang begitu .. Bank Islam memang ruin mood hari ni tau .. Niena balik rumah nak happy2 dengan family .. Bukan nak layan perasaan marah ni .. Apa2 pun yang jadi dua hari ni memang pengalaman hidup .. Btw, thanks kalau ada yang baca entry bosan ni .. :)


Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

4 comments:

Tihara said...

ujian menguji kesabaran
moga dimudahkan urusan nina lepas ni

Niena Sofea said...

@Tihara

ya, betul sis .. Allah nak uji .. Alhamdulillah la kan .. Nak ajar Niena bersabar akan datang .. :)

Nadia Johari said...

memg menguji kesabarn nina

Niena Sofea said...

@Nadia Johari

kan? x pe .. bende kecik je ni .. hari mendatang tak tahu la nak handle mcm mna .. mgkin lbh hebat lg ujiannya ..

Copyright © . All Right Reserved by Niena Sofea