PRICE LIST UPDATED

30 January 2012

Dramatization King Lear


Assalamualaikum .. ^-^



Hai korang .. Korang kenal tak William Shakespeare ? Ada yang tak kenal ? Pernah dengar nama pun tak ? Aish korang ni , pada yang ambil SPM pada tahun 2010 dan tahun sebelumnya , mesti korang ada belajar Sonnet 18 kan ? Itulah karya Shakespeare yang memuji kecantikan kekasih dia .. 

Apa kena mengena William Shakespeare dengan Niena ni ? Nak kata ada pertalian keluarga,  William Shakespeare dah meninggal berabad lamanya , nak kata keturunan .. Niena ni duduk dekat Asia .. Aish , macam tak ada kena mengena je kan ?

Bukan macam tu la .. Mungkin ada yang tak tahu Niena ni pelajar TESL .. TESL tu apa ? TESL tu , Teaching English as Second Language .. Belajarnya macam mana ? Dengar je English , of course lah belajar segala-galanya tentang English .. Baik Literature , Grammar , Writing , Reading , Listening , Speaking & etc .. Semuanya Niena belajar ..

Apakah King Lear ni ? King Lear merupakan salah satu karya William Shakespeare iaitu drama yang berkisahkan seorang raja yang ingin membahagikan wilayah / negeri kepada tiga orang anak perempuan mereka .. Drama ni macam Tiga Abdul tu lah , karya Tan Sri. P. Ramlee ..

Sebenarnya , batch Niena kena dramatize atau bahasa melayunya , melakonkan drama King Lear ni .. Bukan Niena sorang je , empat kelas kena persembahkan drama ni .. Tapi berlainan tema .. Nak tahu temanya ?

1. Corporate World ( Kelas Niena)
2. Arabic
3. Bollywood
4. Asian 

Ha , macam mana ? Menarik tak ? Kitorang kena lakonkan King Lear pada tahun 15th century ni mengikut tema ni .. Dari segi background , backdrop , costume , make-up .. Tengok je lah nanti macam2 versi ada .. Hihi .. Any idea for corporate outlook , atmosphere , etc ? Kalau ada , sila lah share .. Kalau ada student daripada IPG lain , bolehlah kongsi korang punya drama macam mana .. Nak tahu juga ..



Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

2 comments:

dyabunga said...

king lear ni pasal ape ye??

nurmujahidah said...

wah,, muja pun sama king lear gak,, bulan 4 ni,, haish,, bz lagi la,,

Copyright © . All Right Reserved by Niena Sofea