PRICE LIST UPDATED

20 January 2012

HP kena rembat dengan Mamat NEPAL !


Assalamualaikum .. ^-^

Credit : Google 
Sony Ericsson Hazel

Hish , entry panas nih .. Sepanas teriknya matahari nun jauh di angkasa sana .. Debarannya ibarat mahu luruh jantung serta organ yang lain .. Mau pundi kencing pun tanggal ..Huh ! (Ayat tak boleh hyperbola lebih lagi ka?) .. Niena ni pun masih terkejut lagi tau tak .. Ish2 !

Nak dijadikan cerita , petang tadi Niena nak balik kampung .. Naik lah kereta dengan kawan baik Niena ni , Tqa .. Before kitaorang nak balik tu .. Dok pikir nak shopping dulu lah .. Shopping kat Jusco Tebrau City ..

Tapi apa2 pun , kasi perut yang berkeroncong "lagu buat Ana" (tipu!) kenyang dulu .. Peh , alhamdulillah kenyang .. Hati senang .. Dengan penuh yakin kami meninggalkan sisa2 kami diatas meja tanpa memerika barang apa yang kami tertinggal .. (Ke"excited"an melampau segalanya)

Baru dapat elaun , apa lagi .. Pegi lah shopping benda yang patut .. Dalam 10 minit , duk pilih spek kt Padini .. Wah ! Kalau tengok cik Niena ni pakai , kompom macam Paris Hilton (perasaan betoi) .. Gambar spek tu tak dapat di displaykan kat sini sebab terlalu penat .. T_T

Tengah nak bayar tu ..
Niena : Eh , mana HP aku ni ? Pada kau kan ? Tadi aku bagi kat kau ?
            (sambil pegang semua kocek seluar , tengok dalam handbag sampai nak terkoyak beg)
Tqa : Mana ada Niena ! Kau bia betol ? Kau letak mana ?
        (tangan dok dail HP yang hilang tersebut)
Niena : Aku letak kat meja food court tadi .. Takkan tertinggal ?
Tqa : Dah3 ! Tinggal barang tu , cepat naik atas semula (food court) !
         (Berlari dengan penuh aksi bagaikan dalam CSI)
Niena : Ha ?? (Bingung tak tahu nak buat apa , kejadian bagaikan disambar kilat)

Tanya kakak jual makanan Hotplate sebab Niena duduk kt seat depan stall dia tu ..
Niena : Kak , ada nampak HP warna merah atas meja tu tadi tak ?
Kakak Hotplate : La , akak tak nampak .. Kenapa awak cuai ? (Bebel)
Niena : Janganlah marah ! (dalam hati je) 
Kakak Hotplate : Cuba tanya cleaner2 tu ..

Cleaner 
Niena : Ada nampak HP warna merah atas meja tu tak ?
Cleaner : Kejap .. (berikteraksi dengan kawan Nepal dia yang lain)
              Ha , pegi dekat dia ..

Niena : Ada nampak HP merah tak ?
Cleaner : Kamu duduk mana ?
Niena : Tu , meja kat sana .. (Suara dah nak nangis)
Cleaner : (sambil keluarkan sesuatu daripada kocek) Ni ke ?
Niena : A'ah2 , yang ni .. Yang ni .. Terima kasih .. T_T

Alhamdulillah ! Perkara ni memanglah sangat memberi pengajaran kepada Niena .. Perkara ni pertama kali terjadi dalam hidup Niena .. Sebelum ni , Niena tak pernah tertinggal HP .. (Yela , orang tak ada boypren memang macam tu .. Mana ada yang text , mana ada yang call .. Sebab tu lah tak ingat ..)

Ya allah ! Rasa nak luruh jantung tau tak .. Kalaulah mamat Nepal tu jahat , memang lah dia terus ambil dan tak pulang .. Sebenarnya , Niena dengan Tqa nak melawat emak kawan kami .. Mak dia masuk hospital .. Kami nak pergi ziarah .. Niena baru lepas text kawan Niena tu tanya wad mana .. 

Allah tahu yang hambanya ini mempunyai niat yang baik .. Alhamdulillah ! Syukur ! Thanks too Tqa sebab dia yang lari sungguh2 .. Niena bagai terkena tamparan dan agak bingung ,tak tahu nak buat apa .. apa2 pun  , Niena sayang Tqa sangat2 .. Sanggup tolong Niena walau apa pun keadaan Niena ..

HP tu merupakan kenangan terakhir semasa Niena kerja kilang dulu .. Niena beli pakai duit gaji Niena .. RM500 .. Orang kaya boleh la cakap RM500 tu sikit .. Bagi Niena , sangat bermakna .. T_T

Dalam kesempatan ini juga Niena nak ucapkan Selamat Ulang Tahun yang ke 19 kepada Nur Farah Natasha .. Dia BFF Niena daripada form 1 sampai sekarang , sama dengan Tqa .. Kami kenal daripada sekolah menengah .. Tu je la entry Niena kali ni .. Terima kasih sudi baca .. =)



p/s : Tak mampu nak berkata apa2 selain terkejut ..



Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

2 comments:

Cik Bunny said...

Kalo tak silap penah kene tapi hilang kamera. kelam kabut dibuatnya =.= nasib baik dah jumpa.

nurmujahidah said...

niena bernasib baik sebab tak hilang,, muja punye hilant,, sedey amat :'(

Copyright © . All Right Reserved by Niena Sofea