PRICE LIST UPDATED

25 January 2012

Korang Menolak Follower[s] !


Assalamualaikum .. ^-^

Tittle entry kali ni macam seram je kan ? Kenapa Niena cakap taip macam tu sebab Niena suka sangat blogwalking .. Tak percaya ? Tengok ENTRY NI .. Ha , percaya tak ?

Korang pun perasan sekarang ramai yang pakai blogskin .. Mungkin korang salah satunya .. Terus terang Niena cakap blogskin tu comel , cantik , tersusun , kemas .. Tapi ada kekurangannya blogskin ni (tak semua) .. sebab korang edit sendiri kan kod2 tersebut ?

Mari Niena nyatakan kenapa korang menolak followers

1. Button Follow tak berfungsi
 Korang kenal kan button follow tu ? (button Follow ni telah membawa igauan ngeri dalam hidup Niena , ayat boombastic sikit) Ramai kan yang pakai termasuk korang ? Ha , kalau itu jawapan anda , check semula ! (tak marah,cuma semangat terlebih) Cuba korang tekan , boleh follow tak ? Korang follow je .. Kalau boleh , jangan berpuas hati dulu .. Lepas follow tu , korang klik lagi icon follow .. Korang akan tengok hasilnya .. Sama ada opsyen STOP FOLLOWING (dan lagi satu opsyen , Niena lupa .. Maap3 !) Kalau dia suruh follow semula , sah2 button korang tu tak berfungsi ! Tak percaya ? Cuba la sampai lebam .. Huhu .. Jangan salahkan / menuduh orang lain tak follow awak , tapi button follow awak tu yang tak berfungsi !

Solution : Korang gunakan Google Friend Connect je , kalau canggih + cute + kawaii tapi tak boleh berfungsi , nak buat apakan ?

 



2. Tak jumpa ruangan komen 
Ha , ni lagi 1 kes .. Ni yang pakai blogskin selalunya .. (Niena tak anti blogskin ok) Korang kadang buat koding tak betul .. Tak keluar pun ruangan komen tu .. Jadi , baik2 orang nak komen entry awak .. Terus tekan [X] , sedih tak ? Sedih tak ? Mestilah sedihkan .. Patutlah komen 0 je .. Lagi teruk tu , tak ada langsung kotak komen .. Ya Allah , betul2 menggelegak ati ni macam boiling water .. Sudahlah Niena ni rajin nak tinggalkan komen , tapi korang tak nak beri Niena peluang komen pulak .. Hadoi !

Solution : Cari blogskin lain / ubah koding .. Ada blogskin yang bagus , komen guna pop-up lagi .. Thumbs up ! Gud !



3. Blog berat (loading ............ )
Ni semua orang sedia maklum .. Blog yang berat memang menolak tuah orang datang bertendang .. Opss ! Bertandang .. Kenapa blog korang berat ? Sebab ada banyak widget yang korang pasang .. Example : jam , calendar , gambar berduyun2 terutamanya kat sidebar .. Kalau korang nak tahu berat blog korang , boleh check kat sini WEBSITE SPEED TEST ..

Solution : Buang Widget yang tak berkenaan .. Jam ada kat lappy / pc korang kan .. Kalau gambar tu , boleh lah buat marquee .. Tak tahu buat marquee ? Tengok tuto di blog Lyssa ..



4. Tulisan tak jelas
Mungkin bagi korang font tu dah cukup cun dah .. Tapi , tahukah anda tulisan anda membuatkan orang juling mata untuk membacanya ? Haish , hado ka macam tu ? Niena ada terbaca 1 komen di sebuah blog , commenter tu cakap jangan buat shadow word .. Susah nak baca sebab double .. Memanglah cantik sebab glowing kan ? Tapi untuk lebih mesra pengunjung , elakkan ye .. 

Solution : Tukar font yag lebih mudah dibaca dan tiada glow in the dark tak da shadow ..

Yang diatas ni baru kecantikan fizikal .. Niena belum sentuh lagi tentang kecantikan penulisan .. Nanti2 la buat tips ye .. (Hamboi ,kemain nak kritik orang) Semoga tips ni berguna untuk korang semua .. Trimas sebab baca ..


#Jom join GA Niena , lebih 51 hadiah menarik untuk dimenangi#




Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

22 comments:

Nur Atikah said...

sangat setuju dgn entry ni ^^

Sharina Abdullah said...

haa tips yang menarik ni.
ehemm nasib baik button follow saya berfungsi, hihik :D

UnPerFecT PeRsoN.. said...

tau tak pe....haha..lawak je bila jumpe blog yg ade button mcm tu trus hilng mood nk follow...baik pkai button follow yg sudh disediakn je...gud entry lorh...

ema~! said...

halamak ! baru perasan part button follow tu ! thanks kak niena bagitau.

saya_arief said...

blog den banyak pakai yang default je. xde canggih2.. old skool.
:)

Niena Sofea said...

@Nur Atikah

fuh ,ramai kot yang tak berpuas hati dengan button follow tu .. hihi .. =)

Niena Sofea said...

@Sharina Abdullah

thnxs sudi baca .. alhmdlillah button follow awk bfungsi .. =)

Niena Sofea said...

@UnPerFecT PeRsoN..

betul2 .. tetibe macam nak bakar lappy pun ada .. *lappy tak salah pun

Niena Sofea said...

@ema~!

sama2 sis .. lebih selamat gunakan yang google tu je .. =)

Niena Sofea said...

@saya_arief

betul2 .. =)

nurmujahidah said...

muja takat ni tak berani nak tukar gune blog skin,, kih3

dyabunga said...

dya punyer blog ada ciri2 seperti di atas ke?? takut ni..hehe

Syazwani Mazlan said...

thanks! :)

Mimie said...

betul2.. yg lain tu xkisah sgt tp kisah sgt pasal button follow tu.. isshhh..

deqla manjew said...

salam, blog sy ok x? tlg kritik bole? x ksh la nk kritik camne pun asal membina.. =)

Niena Sofea said...

@nurmujahidah

btl2..lgpn niena syg kt blog niena ni .. =)

Niena Sofea said...

@dyabunga

blog dya ok je .. =)
tak ada ciri2 diatas ..

Niena Sofea said...

@Syazwani Mazlan

sama2 .. =)

Niena Sofea said...

@Mimie

betul2 , sudahlah suruh follow .. button x b'fungsi .. pastu ckp kita x follow dia ..

memang angin 1 badan lew ..

Niena Sofea said...

@deqla manjew

Niena dah komen blog sis .. =)

Solehah Shamsuddin said...

sy geram bila blog yg guna tulisan kecil + butang follow yg bkn gne google friend connect.klu dua2 ni masalah,sy mmg xd mood nk bw blog.lagi2 yg gne word verification.lgi sy xske

Niena Sofea said...

@Solehah Shamsuddin

betul tu .. sbb tu entry ni diwujudkan .. =)

Copyright © . All Right Reserved by Niena Sofea