PRICE LIST UPDATED

8 October 2012

Seoul Garden



Assalamualaikum .. ^_^


Nyum , nyum , nyum ! Yummy ! Buurrrg ! Alhamdulillah .. Huhu .. Kenyang sudah .. Tapi tu masa 5 Oktober 2012 .. Korang tahu tak Seoul Garden ni merupakan salah satu restoran (kot) yang menyediakan makanan Korea .. Memang tak nampak sangat .. Tapi konsep dia ada .. Iaitu kita grill makanan yang kita ambil disitu .. Ia memberi pengalaman kepada mereka-meraka yang jarang ke dapur tu kan .. Huhu .. 

Dia sediakan bahan makanan macam buffet .. Tapi itu yang mentah .. Belum masak .. Korang kena pilih apa yang korang nak makan .. Antara yang disediakan ialah ayam, daging, ikan, kupang, lala, udang .. Itu untuk main course .. Untuk side pula ada kimchi, pelbagai mi, nasi, sayur, pelbagai jenis bebola .. Minuman pula ada jus dan minuman berkarbonat, pelbagai jenis nescafe, cendol, abc dan juga aiskrim .. Senang cerita , memang banyak sangat pilihan ..

Serious tak boleh diungkapkan dengan kata-kata .. Mula-mula masuk kena pilih samaada korang mahu sup kimchi ataupun tomyam .. Niena pergi Seoul Gardin di City Square Johor Bahru .. Dekat dengan IPG Niena .. Senang lah kan .. Tambang pengangkutan pun tak mahal .. Tapi pesanan Niena 1 je , makan puas-puas .. Lepas tu korang akan makan lebih daripada 1 jam 30 minit . Sebab korang kena masak makanan tu dulu .. Makan kenyang-kenyang .. Kalau tak membazir nanti ..

Dari segi harga , boleh dikatakan puas hati sebab kita boleh makan sebanyak mungkin dengan harga yang ditetapkan .. Hari tu Niena guna kad pelajar sebab pergi hari Jumaat .. Still hari kuliah kan.. Hihi .. Niena masuk seramai 4 orang .. Jadi , kitaorang duduk 1 meja .. Total RM 111.30 .. Jadi bahagi 4 setiap orang bayar RM 27.58 .. Hihi .. Kitorang pergi ramai-ramai .. 13 orang .. tapi yang 9 orang tu dah masuk dulu .. Kira Niena trip yang last masuk .. Ni rate untuk Seoul Garden City Square ..

Hambik kau ! Besar gedabak .. Haha ..

Suasana restoran dia pun ok lah .. Selesa .. Bagi Niena memang bestlah .. Mungkin ada sesetengah orang rasa biasa-biasa je .. Lebih sedap Secret Recipe ke kan .. Huhu .. Ok lah , sekarang tengok lah gambar Niena masa kat sebelum ,semasa dan selepas .. Hihi .. (Klik gambar untuk besarkan)

Ni gambar curi (konon2) oleh kawan Niena ..

Kami sahabat .. Kami serasi bersama kan ? =)

Colourful maybe ?

Ni gambar yang paling Niena suka .. 

Gambar yang ni pun lawa .. terima kasih kepada cik photographer ..

Ni muka bahagia dpaat makan .. First time la katakan ..

Antara snapshot makanan .. Dah licin yang kat grill tu .. Hehe .. 
Yang tengah tu sup kimchi .. Sedap boleh tak .. 

Yang sebelah kanan tu yang dah dimasak .. Sebelah kiri tu belum digrill ..

Lihatlah tangan-tangan yang rakus itu .. Licin ..

Cik Niena ni terlalu fokus kepada makanan .. Haha ..

Tengok tu , Niena sorang jek yang layan makanan .. Haha

Kami sweet ! =)

Maaflah kalau muntah tengok gambar-gambar Niena ni .. Hehe .. Terima kasih kerana sudi membaca .. Pada yang belum cuba tu , boleh lah pergi .. Makan sekali sekala tak apalah .. Ni pun sebab baru dapat elaun .. Kala nak pergi selalu , memang kopak lah poket .. 

Rating:
Makanan : 5/5
Konsep: 4/5
Servis: 4/5
Harga: 4/5

Info tentang Seoul Garden boleh didapati disini , Seoul Garden Malaysia .. Gambar kredit pada Cik Photographer, Intan Liana Omar ..



Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

3 comments:

Ila Aqilah said...

5 tahun setengah akak kat IPG tak sempat-sempat masuk seoul garden wuwuwu

jeles ok!

Nor Idayu Abd Rahman said...

Wah.. Nampak sdp.. Kena pegi cuba nnt ni..

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com

Copyright © . All Right Reserved by Niena Sofea