PRICE LIST UPDATED

9 January 2013

Awful Day


Assalamualaikum .. ^.^


Niena tahu hari ni belum berakhir lagi .. Tapi tetap nak tulis ni .. Macam yang korang baca sebelum ni , Niena PKO .. Jadi sekarang ni kelas Niena memang banyak free .. Terutamanya hari jumaat .. Niena cuma ada 1 jam kelas je ..

Niena dan KO memang dah plan nak kosongkan hari Jumaat .. Sebab macam membazir datang kelas semata-mata untuk 1 jam je .. Tadi Niena dan KO nego lah dengan lecturer yang ajar subjek tu .. Kitorang memang dengan penuh harapan dapat forward kelas kedepan ..

Punyalah skema lecturer tu .. Dia cakap nanti kitorang balik hari Jumaat tu sebab tak ada kelas .. Memang nak balik pun .. Dah tu nak skema sangat apa hal .. Ingat ni sekolah ke apa .. Peh , memang bengkek ur dengan lecturer tu un ..

Dia memang skema pun .. Tapi janganlah skema tahap gaban .. Dah lah duduk sini treat kitorang mcam budak sekolah .. Eh , tolonglah ! Lepas tu ada lagi 1 subjek ni .. Mengikut jadual student , kelas dia hari Isnin dan Rabu .. 

Tapi semalam tiba-tiba cakap kelas dia hari Isnin dan Jumaat .. Peh ! Lagi 1 beban .. Orang nak kosongkan hari Jumaat , dia tiba-tiba nak buat kelas pulak .. Amende un ..Sekali tengok jadual dia , kitorang ada kelas hari Jumaat ..

Dalam hati memang dah sumpah seranah orang yang buat jadual .. Apa hal jadual pensyarah dengan student tak sama kan .. Memang kena sangatlah tu .. Subjek lecturer skema tu pagi .. Lepas tu , lecturer yang jadual tak tally ni .. Memang padan lah sangat ..

Kitorang memang merintih kot .. Macam tak ada belas kasihan je .. Padahal hari lain kitorang kosong .. Macam hari ni .. Tu pun diorang tak nak forward .. Macam cilake .. Ha , hambik kau sekali aku maki .. Niena jarang luah perasaan macam ni kat blog ..

Tapi ni sebab dah tak boleh tahan sangatlah jadi macam ni .. Tadi Niena dah nangis dah .. Sebab bengang sangat dengan dua lecturer tu .. Kita bukan nak kurang ajar .. Tapi ingat .. Kau permudahkan kerja orang , orang akn permudahkan kerja kau .. Macam tu jugaklah sebaliknya ..

Tah la .. Perasaan Niena ni pun tak stabil bila mengenang ibu nak pergi umrah bulan 5 masa cuti sekolah 2 minggu tu .. Niena sedih la .. Kena tinggal dengan ibu .. Nanti tinggal ayah , Niena dan semua adik beradik Niena 5 orang .. Atuk dan nenek Niena depan rumah Niena pun pergi jugak ..

Niena memang terasa sangat kehilangan walaupun ibu belum pergi lagi .. Niena tak tahu lah .. Niena kesiankan adik-adik .. Diorang cuti tapi ibu tak ada kat rumah pulak .. Niena tahu ibu pergi buat benda baik .. Tapi Niena je yang bermasalah tak dapat terima kenyataan ..

Kawan baik Niena pesan .. "Kau bukan hilang ibu kau .. Sekurang-kurangnya kau ada ibu kau .. Ibu kau ada lagi .. Kalau macam aku ni , memang dah tak da .. " Niena terus diam .. Memang betul apa yang dia cakap .. Tapi hati Niena tetap resah .. ;(


Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

2 comments:

Nur Emilya said...

Erm, takpelah tu kak. Doakan je yang terbaik untuk ibu akak tu. Moga semuanya dipermudahkan disana :)

Noura Qifays said...

alaaa...xyah sedey2 okay..doakan mak awk yg jauh tu je..semoga dy sentiase selamat.. ok ;)

Copyright © . All Right Reserved by Niena Sofea