PRICE LIST UPDATED

7 January 2013

Nightmare


Assalamualaikum .. ^.^

Niena mimpi buruk pagi tadi .. Niena kat sini dalam pukul 5.30 pagi dah bangun and tidur semula sampai pukul 7 nak pergi kelas .. Hamboi buruk perangai .. Haha .. Pasal tak nak berebut bilik air dengan budak-budak hostel so bangun awal sikit lah kan ..

Niena mimpi buruk .. Mungkin pengajaran buat Niena .. Niena memang selalu mimpi hari kiamat .. Tapi pagi tadi mimpi memang sebak gila .. Niena mimpi masa tu Niena kat rumah .. Adalah dengan ibu , adik Niena  Najwa dan Irfan ..

Niena keluar je pintu rumah dengan ibu .. Niena dah nampak disaster depan mata .. Disaster tersebut ialah 3 tornado besar yang hampir sampai ke rumah Niena .. Kebakaran besar berlaku depan mata .. Tapi Niena dengan ibu tak sedar langsung ..



Gambar diatas sebagai contoh la .. Dalam mimpi tu lagilah disaster nak dibandingkan dengan gambar ni .. Samubng balik .. Lepas tu Niena masuklah semula dalam rumah dengan ibu .. Kitaorang tak panik .. Kitaorang bersedia untuk sebarang kemungkinan .. Dah tak ada tempat nak lari .. Kiamat itu pasti ..

Niena duduk berbual dengan ibu .. Kitaorang tak beritahu adik-adik .. Biarlah semua pergi macam tu je .. Jitaorang tak nak diorang risau .. Niena slow talk dengan ibu .. Ni dialognya ..

Niena : Ibu , Niena nak minta maaf atas semua salah silap Niena pada ibu .. (Tiba-tiba tersedar sambil air mata jatuh berlinangan) Eh , dah tak valid lagi nak minta maaf hari ni .. Ibu , kat syurga nanti Niena tak nak kita terpisah .. Niena nak kita 1 keluarga bersama .. Niena nak bersama dengan ibu , ayah dan adik-adik yang lain .. Niena tak bersama bidadari pun tak apa ..
Ibu : Niena tak boleh la macam tu .. Ayah mesti nak bersama dengan bidadari , ibu pun ..
Niena : ;(

Tak lama lepas tu terus tsunami besar hentam kitaorang .. Semuanya habis kat situ .. Masa dalam mimpi tu Niena tanya ibu semua ni betul ke bukan mimpi ? Ibu cakap betul .. Niena cuba bangun dari tisur tapi tak boleh .. Sampailah alarm bunyi baru Niena dapat bangun ..

Bangun-bangun tidur je dah sedih .. Hukhukhuk .. Masa Niena taip dialog tu pun air mata berlinang tau .. Sedih .. Lagi-lagi tengah homesick ni .. Niena tak harap lain selain mimpi tu memberti pengajaran pada Niena .. Supaya Niena cepat-cepat minta maaf kat parents bila buat salah and jangan sampai tiba satu masa Niena dah tak dapat nak minta maaf ..

Tu je la .. Baiki amal , baiki hubungan dengan parents dan orang disekeliling ..


Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

6 comments:

Noura Qifays said...

ngeri mimpi awk..mesti awk ketakutan kn...anggp je mimpi tu maenan tdo eaa...ble mmpy mcm tu..tu just nk igtkn kte untuk snetiasa igt kepada-Nya....

Nadia Johari said...

nad pun penh mimpi..tapi nad mimpi family xde dah kat dunia ni..jath kapl terbg..ermm.=(

Reiko Masashi said...

sy pn kdg2 mimpi bnda2 mcm ni jgk..kdg2 smpai nangis tp xsdar..

Niena Sofea said...

@Noura Qifays
kan ? Niena pun rasa macam tu jugak .. tapi tetap sedih la ..

Niena Sofea said...

@Nadia Johari
kan ? we can't live without our family .. =(

Niena Sofea said...

@Reiko Masashi
sedih kan ? =(

Copyright © . All Right Reserved by Niena Sofea