PRICE LIST UPDATED

23 February 2012

Praised Week


Assalamualaikum .. ^-^

** Pizza
Credit : Mr. Google

Kenapa Niena letak gambar pizza tu ? Terliur kan ? Sama la dengan tite .. Hihi .. Tengah lapar jugak ni .. Dalam lecture class padahal .. Tak senonoh betol la student macam ni .. Habis tu , nak buat macam mana ?Tangan tengah gatal nak taip entry .. Hehe .. Harap faham la ye ..

Kali ni nak cakap pasal "jangan mati termakan pujian" .. Bukan apa .. Minggu ni banyak sangat aktiviti kat IPG .. Serious , sangat penat .. Sampai tak sedap badan .. Kaki pun sakit .. Tapi Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan cemerlang .. Bukan nak bangga tapi seronok gila .. 

Dalam opsyen TESL ni , ada subjek PJ Asas .. Macam tak ada kena mengena kan ? Niena kat sekolah dulu pun tak ada cikgu BI ajar PJ .. Erm , nak buat macam mana , terima je lah seadanya .. Student TESL ni agak "malas" la nak bersenam , bersukan .. Statement yang selalu diberikan , "Sebab tu la kitorang jadi cikgu TESL" .. Cannot go betul lah kitorang kan ? Cannot go = Tak boleh blah

14 February lepas , lecturer PJ ada bagi tugasan pada kitorang dimana kitorang diwajibkan untuk mencipta formasi Lokomotor dan Non-Lokomotor serta menggunakan alatan .. Tapi group kitorang yang alpa dan leka ni , baru teringat pada hari Isnin , 20 February .. Jadi , nak tak nak .. Kitorang cuma ada masa tak sampai satu hari untuk practice .. Kitorang kena perform 21 February Malam tu kitorang practice la bersama coach terlatih .. Siapa coach tu ? Ehem3 , of course la student PJ .. Hamid nama dia .. Dalam group kitorang , ada sorang je lelaki .. Agak malang kan ? Kelas kitorang cuma ada 5 orang lelaki je .. 

Kitorang practice dengan perasaan yang seronok .. Serious , seronok gila .. Kitorang menggunakan bola dan gelung untuk pergerakan kitorang .. Kitorang cipta lah macam-macam pergerakan .. Daripada pukul 8.30 malam sampailah pukul 11 malam .. Berakhirlah dengan gembira practice kami tu selama 11 minit lebih , duration performance ..

** KFC
Credit : Mr. Google

Tibalah hari yang ditunggu-tunggu .. 21 February , kitorang perform dengan jayanya .. Gembira kot setelah susah payah , dapat berikan yang terbaik .. Bila kitorang tengok group-group lain , semua buat pergerakan yang selamat .. Kitorang punya group je yang buat step yang sangat extream .. Bangga kot dengan performance kitorang .. Bila dah habis waktu PJ , roomate Niena cakap yang kitorang punya group memang excellent la .. Opposite class pun cakap macam tu .. Rasa macam dekat awang-awangan .. Serious , kami semua gembira , bangga , seronok dan segala macam bercampur baur .. Kami memang berterima kasih sangat dengan coach kitorang .. Kalau dia tengok  ,mesti dia bangga dengan kitorang ..

Peh , ayat Niena macam orang menang emas dalam sukan Olympic je kan ? Hari ni , 23 February kitorang kena buat interview .. Dalam subjek , Language Development (LDV) .. 1 group 3 orang .. Macam biasa la ,, Bestie Niena , Fariza dan Syafeecar .. Kitorang tak aspect pun untuk jadi "the best" hari ni .. Alhamdulillah la .. Kitorang ni bukan student favourite .. Bila kena puji sekali sekala ,  rasa gembira .. Kira ada orang nak hargai kitoranglah .. 

Disebabkan kitorang ni jarang dipuji ,rasa teruja .. Tapi kitorang tidak akan termakan puji .. Pujian itu akan dijadikan tauladan dan pengajaran untuk menjadi lebih baik pada masa hadapan .. Terima kasih sebab baca .. =)



Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

4 comments:

Cik FaRiZaM said...

cntik gmbr piza n amt mneyelerakn.

Cik Adieb said...

nyum nyum , sedap tu !!! :)

aReLaN said...

subjek PJ adalah antara subjek paling saya suka.kat jepun pon amek subjek sukan cam basketball, badminton pe sume sebab leh gak la kuar peluh.hehehe...memang sume bdak TESL tak minat PJ ke???

dyabunga said...

sedapnye.. dya pun tak minat pj..haha

Copyright © . All Right Reserved by Niena Sofea