PRICE LIST UPDATED

13 November 2012

Segmen: Memori 2012 Terpahat di Ingatan?



Assalamualaikum .. ^.^

*Click banner to join .. =)

Memori 2012
Azam Niena 2012 adalah untuk pass test JPJ .. Alhamdulillah Niena pass walaupun berjaya pada test yang kedua .. Bulan Mei , Niena mementaskan drama King Lear .. Niena antara pelakon utama , membawa watak jahat .. Niena suka berada dipentas .. Pengacara , berlakon , bernyanyi .. Niena minat semua tu .. Alhamdulillah Niena dapat mementaskan drama dan persembahan talentime .. Keduanya menggunakan bahasa Inggeris memandangkan Niena pelajar TESL ..

Jika sebelum ini Niena tak pernah beri hadiah pada ibu dan ayah .. Alhamdulillah tahun ni Niena dan adik-adik berjaya memberi hadiah kepada ibu dan ayah .. Niena bersyukur sangat sebab Niena hidup single .. Mula-mula dulu rasa macam tak boleh nak teruskan hidup .. Tapi bila Niena refleksi diri , Niena masih ada keluarga .. Niena tabah dan redha dengan pemergian dia ..

Bulan April , Niena dapat pengajaran yang sangat bermakna .. Kerana mulut badan binasa , itulah perumpamaan yang memberi pengajaran pada Niena .. Kita tak boleh menuduh orang kerana dengan berita dari pihak ketiga tanpa bertanya dengan tuan empunya badan sendiri .. Komunikasi sangat penting antara dua pihak .. Fitnah boleh tersebar dengan mudah kerana menuduh membabi buta ..

Sebagai sahabat , korang tak boleh "humiliate" orang secara terang-terangan .. Mengaibkan insan tersebut .. Niena betul2 terhina kerana ada student batch Niena buat Niena macam tu .. Niena rasa tak baik sangat humiliate people publicly .. Niena terima dnegan sabar kerana jika niena bersuara , banyak benda akan jadi .. Silent is gold .. If you fight back , you might hurt others and your heart yourself .. 

Ni lah suka dan duka Niena tahun ni .. Azam Niena 2013 , semoga Niena dpaat meneruskan pembelajaran sehingga tahun 2016 dengan cemerlang .. Cerita Niena memang tak menarik .. Tapi pengalaman dan pengajaran yang Niena dapat sangat bermakna dan mengajar Niena tentang hidup .. Hidup bukan untuk enjoy semata-mata .. =)

Closing date : 31 December 2012


Terima kasih kerana sudi membaca bingkisan hati Niena .. Suka ? Donate la .. =)

10 comments:

ecah said...

waalaikumsalam..

tq sudi join.. wow.. bnyknya yang manis & pahit.. umur baru 19 ke ni? adik akak la yer...hihi..

kak ecah doakan agar adik tabah dalam hadapi hidup ni.. soal pasangan hidup, adik serahkan pada Allah je k.. ada yang terbaik menanti adik nanti.. n sabarlah hadapi rakan2 & ragam manusia yang pelbagai.. ^_^

emma michiyo said...

dari CONTEST yang sama untuk upkan follower.. jom dtg rumah sy plak...:)
boleh shopping jugak sini

http://zonmanis.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html

greenSejukhati deBlog said...

hidup pasti ada manis dan pahit kan..setiap manusia pasti ada kelebihan dan kekuranagn..

sy join segmen yg sama jgk..jom la intai citer sy pulak..

http://twentydotnine.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html

Nadia Johari said...

enjoy your every moment..lupakan kish sedih..mulakn hidup dengan ceria..

blogwalking ehre..
jom terjah saya plak..bc memori saya..follow me back

http://miszrockers.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html

TintaMerah said...

follow sini..

dari segmen yang sama

http://tintamerah4488.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-dalam.html

ecah said...

tq semua yang terjah menerjah memori 2012 kawan2 blogger..

jom check memori kawan-kawan kita dengan list peserta ni.. happy bloging olls!

http://pon2ecah.blogspot.com/2012/12/senarai-peserta-segmen-memori-2012.html

myu said...

Salam perkenalan :)
Myu singgah dari segmen yang sama ;)

http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html

Pengalaman itu sangat berharga untuk menjadikan diri kita matang dalam menghadapi kehidupan :)

Fatin Najihah said...

dari segmen yang sama ^_^ jom terjah saya punya ;)

http://fatincool98.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html

Nurliyana Zulkifli said...

Salam akak dari segmen yang sama,
http://dairihatiyana.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html

Sherlyanna Angiela said...

dari segmen yang sama
semoga dapat meneruskan pembelajaran deng cemerlang all the best

http://sherlyanna-angiela.blogspot.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html

Copyright © . All Right Reserved by Niena Sofea